Houtdraaiwerk is fascinerend!!

Ander draaiwerk

Op deze pagina kunt u ander houtdraaiwerk vinden dan pennen.

Leuke vaasjes en potjes, schalen en kommen, maar natuurlijk ook leuke accsessoires voor in huis. Neem eens een kijkje, er zullen met grote regelmaat leuke dingetjes bij komen. Alle stukken zijn stuk voor stuk uniek en gemaakt in eigen werkplaats.
!

Vaasje van gouden regen

Vaasje

Dit aardige vaasje is gemaakt van gouden regen, met een prachtige tekening. Prachtig als decoratie. Hoogte 16 cm. Breedte 7 cm.

Potje van taxus

Fraai potje met torentje
Dit mooie potje is gemaakt van taxushout met een prachtige tekening. De boom heb ik zelf uit de gemeentetuin gezaagd omdat ie teveel licht weg nam en ook nog eens ziek was. Het dekseltje heb ik voorzien van het prachtige purperhart. Het is een potje ter decoratie, maar kan ook goed gebruikt worden als suikerpotje. De hoogte is ca 11 cm en de breedte is ca 9 cm. Het torentje is ca 6 cm.

Potje met schoteltje

Lief klein potje onbekende houtsoort

Leuk klein potje met nauwkeurig sluitend dekseltje. Ter decoratie of om kleine snuisterijen in te bewaren. De houtsoort weet ik niet, maar het heeft een prachtige oranjeroze kern met lichter gekleurd spinthout. Aan één kant is de schors nog zichtbaar. Hoogte ca 10 cm en breedte ca 9 cm

Organische schaal

Organisch schaaltje van elzenhout
Dit natuurlijke, organisch gevormde schaaltje is gemaakt van het hout van de zwarte els (Alnus glutinosa). Een boom afkomstig uit natuurreservaat "de Wieden". Het snoeihout zou versnipperd worden, maar gelukkig heb ik dit van de versnippering kunnen redden. Het schaaltje zal vast prachtig staan als fruitschaaltje, maar andere toepassingen kunnen natuurlijk ook. De breedte is 21 cm en de hoogte ca 9 cm

Schaaltje elzen

Schaaltje van elzenhout uit "de Wieden"
Een ander schaaltje van elzen uit "de Wieden" is deze. Prachtig hout met veel kleine noestjes en een mooie warme tint. Mooi als schaaltje voor borrelnoten of andere vernaperingen. Het schaaltje is 18 cm in doorsnee en ca 6 cm hoog

Kom van essen

Fraaie kom of schaal van essen
Ook het essenhout van deze schaal is afkomstig uit "de Wieden". Een blok van de stam werd gekloofd. Van de twee delen werd een schaal gedraaid. Door de droging van het hout is de schaal ietwat vervormd. Dat geeft een mooie natuurlijke vorm. De schaal is 21 cm in doorsnee en ca 11 cm hoog. Mooi als bijvoorbeeld slakom.

Schaal van essen

Fraaie schaal van essen

Het hout voor deze schaal is een jaar bewaard onder speciale omstandigheden. Hierdoor konden bepaalde schimmels het hout op een natuurlijke manier voorzien van een prachtige blauwe en zwarte tekening. De schaal is niet helemaal open gedraaid, maar een deel van de bovenkant is dicht gelaten wat deze schalen tot een mooie presentatieschaal voor bonbons, chocolade of koekjes maakt. Onder deze foto zitten nog meer foto's.

Breedte 20 cm, hoogte 10 cm, doorsnee gat 10 cm

Schaal van essen

Fraaie schaal van essen

Het hout voor deze schaal (dat uit de Wieden komt) is een jaar bewaard onder speciale omstandigheden. Hierdoor konden bepaalde schimmels het hout op een natuurlijke manier voorzien van een prachtige blauwe en zwarte tekening. De schaal is niet helemaal open gedraaid, maar een deel van de bovenkant is dicht gelaten wat deze schalen tot een mooie presentatieschaal voor bonbons, chocolade of koekjes maakt. Onder deze foto zitten nog meer foto's.

Breedte 22 cm, hoogte 10 cm, doorsnee gat 12 cm

Kelk van taxus

Een prachtige vaas geinspireerd door de natuur

Deze vaas, graal of kelk draaide ik van een oude taxus die lang op een landgoed heeft gestaan. Het hout is prachtig van tekening. De bovenkant volgt de natuurlijke lijn van het hout. Voor meer foto's klikt u op deze foto.

23 cm hoog en 13 cm breed