foto van een tevreden klant

Vulpennen

Geen ander schrijfgerei heeft zo'n uitstraling als een fraai gevormde handgedraaide unieke vulpen

Een vulpen is voor velen het favoriete schrijfgerei. En laten we wel zijn: de opvolger van de kroontjespen werkt een stuk prettiger, maar heeft wel dezelfde klasse. Het schijven met een vulpen is voor de schrijver net zo'n feest als het met de hand schaven van een plank met goed gereedschap dat is voor de meubelmaker. Onze hand gedraaide vulpennen hebben een gewone vulpenvulling nodig. Ze hebben allen een irridium punt.
!

Vulpen "steps"

Handgemaakte vulpen in vier houtsoorten
Deze bijzondere vulpen is gemaakt van vier soorten hout: esdoorn, noten, iroko en kersen. Deze houtsoorten zijn ten opzichte van elkaar verdraaid waardoor een "getrapt" patroon is ontstaan. De houtsoorten lopen in een spiraal om de pen heen. De pen heeft een vergulde iridium kroon en vergulde hardware. Werkelijk fraai!

Rollerball pen "Blue tiger"

Handgemaakte Rollerball pen Blue Tiger
Een rollerball pen met dezelfde vorm als de vulpennen. De rollerpen moet niet verwisseld worden met de balpen, ook al is hij daaraan verwant. Want dit schrijfgerei schrijft vloeiend, licht en snel, dun of dik naar gelang de druk, ook 'boven het hoofd'. Je kunt er zelfs mooie strakke lijnen mee trekken en hij ligt ook bij linkshandigen goed in de hand.
De schrijfpunt bestaat uit een kogeltje van metaal of robijn, dat zich in een bed van metaal of kunststof draait. De vloeibare inkt bevindt zich in een sponsachtig staafje, dat door middel van een kousje (zoals bij een olielampje) met de schrijfpunt verbonden is.
Het omhulsel van de vulling is van kunststof.

Vulpen "granito scuro"

Een prachtige handgemaakte vulpen van corian
Het is soms goed om even van de gebaande paden te gaan en dingen te ontdekken die je vantevoren niet had gedacht. Deze schitterende pen is gemaakt van corian, een kunststof die ook wordt gebruikt om aanrechtbladen van te maken. De dessins zijn niet van echte natuursteen te onderscheiden. Het materiaal is prachtig glad af te werken zonder er een speciale coating overheen te moeten doen zoals dat bij hout wél het geval is. Deze pen is uitgevoerd met een satin chrome afwerking, maar naar keuze kan ook worden gezorgd voor een "gold" uitvoering. Neemt u in dat geval contact op.

Vulpen "granito chiaro"

Handgemaakte vulpen van corian
Een wel heel mooie handgedraaide corian vulpen lijkend op licht graniet. Vergelijk het maar eens met de echte steen waar hij bovenop ligt. Deze prachtige vulpen is uitgerust met 24 krt vergulde hardware voor een leven lang schrijfplezier.