slimline pennen

Slimline balpennen

Een sierlijke handgedraaide pen met een "twist"

De slimline balpennen zijn elegante slanke pennen die over een draaimechanisme beschikken waardoor de de punt naar buiten komt. Ze hebben dus geen knopje. De unieke slimline balpennen worden iets gewelfd gedraaid of gewoon recht.
!

Slimlinepen 'white stripes'

Een handgedraaide slimline pen met ivoren strepen.

Deze prachtig vormgegeven slimline pen is gemaakt van de donkere houtsoort coromandel. Het is een luxe houtsoort met donkere en lichtere delen. De pen is verdeeld in kwarten d.m.v. een ivoren inlay. Echt een conversation piece voor hen die klasse weten te waarderen. De hardware is 24 krt verguld. 

Slimlinepen 'brass rings'

Een handgedraaide slimline pen met messing ringen
Deze handgedraaide pen is gemaakt van taxus hout en versierd met een messing ring op het bovenste deel en op het oderste deel. De messing ringen hebben een licht zijdeglanzend oppervlak terwijl het 24 krt vergulde beslag een bolle hoogglans heeft. Harmonie door tegenstelling, zou je kunnen zeggen.

Slimlinepen 'different woods'

Een slimline pen van diverse houtsoorten
Deze handgemaakte slimline pen is gemaakt van stukjes koromandel met ivoor in combinatie met jeneverbes hout. De hardware is gun metal en dat zorgt voor een interessante, maar toch sobere kleurstelling. Een pen voor mensen die niet snel op de voorgrond zullen treden, maar intelligentie en diepgang hebben.

Slimlinepen Jeneverbes

Een handgedraaide slimlinepen van jeneverbes met koper

Deze handgedraaide slimline pen van jeneverbes, heeft een chique uitstraling in combinatie met de koperkleurige hardware. Met een twist draait u de pen in- en uit. Voor detailfoto's klik op de foto. Juniperus staat veel op de Drentse hei en er worden al eeuwen mysterieuze krachten aan toegekend. De afwerking van deze pen is in een harde zijdeglanslak gedaan.

Slimlinepeen 'pianoman'

Handgedraaide slimlinepen in de vorm van een pianoklavier
Deze slimlinepen weerspiegelt de toetsen van de piano. De zwarte zijn van ebben en de witte van esdoorn. Samen met de gunmetal hardware zorgt dat voor een heel interessant ensemble. Detailfoto's vindt u onder deze foto. Leuk als cadeautje voor een scheidend dirigent of koorlid.

Slimlinepen 'Ebony and ivory'

Een handgedraaide slimlinepen in ebben en ivoor
Deze slimlinepen is gemaakt van de zwarte toetsen van een piano en de ivoren plaatjes van de witte toetsen. Op die manier ontstaat een zwart/wit effect dat er leuk uitziet. De hardware is in gunmetal. Ook leuk als afscheidscadeau voor een dirigent. Klik op de foto voor details.

Slimline pen kastanje/chestnut

Handgemaakte slimline pen  kastanjehout
Deze handgemaakte gewelfde pen is gedraaid uit hout van de wilde kastanje, ook wel paardenkastanje genoemd. Door de fraaie finish lijkt de pen wel gemaakt te zijn van marmer. De hardware is 24 krt verguld.

Slimline pen "Virginia" satin chrome straight

Handgemaakte rechte slimline pen diverse houtsoorten, vernoemd naar Virginia Dotson
Deze rechte balpen is volgens een speciaal procedé opgebouwd uit resthout. En wát voor resthout! FSC wengé (hergebruikt), amerikaans noten, birdseye maple, grenen, mahonie, beuken. Afgewerkt met een duurzame harde laklaag. Een kunstwerkje waar u de liefhebber erg blij mee zult maken. De hardware is mat chrome en de vulling is zwart. Uiteraard is ie navulbaar met een nieuwe stift in blauw of zwart.

Slimline pen "Virginia" gold straight

Handgemaakte slimline pen diverse houtsoorten, vernoemd naar Virginia Dotson
Deze pen is volgens een speciaal procedé opgebouwd uit resthout. En wát voor resthout! FSC wengé (hergebruikt), amerikaans noten, birdseye maple, grenen, mahonie, beuken. Afgewerkt met een duurzame harde laklaag. Een kunstwerkje waar u de liefhebber erg blij mee zult maken. De hardware is 24 krt verguld en de vulling is zwart. Uiteraard is ie navulbaar met een nieuwe stift in blauw of zwart.

Slimline pen "Walk the line"

Handgemaakte slimline pen kastanje met padoek
Een prachtige gewelfde slimline pen van paardenkastanje met een inlay van padoek. Een mooi rood lijntje op een lichte marmerachtige houtsoort. De hardware is satin chrome. Walk the line!

Slimline pen "red, white and blue"

Handgemaakte slimline pen met drievoudige lijn
De basis van deze slimline pen is van esdoorn met een mooie tijgerstreep. Op ingenieuze wijze zijn daar drie fineerlaagjes ingelegd teweten: padoek, esdoorn en mahonie. Mahonie is normaal bruin, maar door de gekozen combinatie wil het oog dit zien als "blauw"!  Je ervaart de lijnen als rood, wit, blauw. De Nederlandse vlag dus. De hardware is 24 karaat verguld.

Slimline pen "green tiger"

Handgemaakte slimline pen van stained maple
Een rechte slimline pen van esdoorn. Door de pen te kleuren met waterbeits groen ontstaat een prachtig groen goudachtig geel model. Mervergulde hardware wordt het een hele chique pen. Er is ook een vulpen van hetzelfde materiaal en is ook als setje te koop. Informeer naar een een gunstige setprijs.

Slimline pen "blue tiger"

Handgemaakte slimline pen van blue stained maple
Een heel bijzondere slimline pen van esdoorn met tijgerstreep. Deze is blauw gebeitst waardoor de tijgerstreep nog veel mooier uitkomt. De hardware is satin chrome. Een beauty van een handgemaakte pen.

Slimline deluxe "corian granito"

Handgemaakte slimline pen van corian met chrome hardware

Een prachtige corian pen in donker graniet met een hardware van glimmend chroom. De pen heeft een nieuwe vorm en loopt aan de bovenkant wat breder uit. Zo ontstaat een betere ruimt voor de clip die met een bolletje is uitgerust. Onder de fot ziet u nog meer afbeeldingen.

Slimline pen deluxe "beuken met slaap"

Handgemaakte deluxe slimline pen beuken met slaap
Deze deluxe slimline pen van beuken heeft een schimmeltje dat een prachtige tekening geeft in het hout.Deze pen heeft chrome hardware en de nieuwe vormgeving gekregen met de breder uitloop aan de clip kant. Een mooie natuurlijke pen met een natuurlijke afwerking met friction polish!

Slimline pen deluxe "combi"

Deluxe handgemaakte slimline pen met purperhart en beuken

Een combinatie van tropisch purpleheart en spalted beech uit Nederland. Een pen van verbroedering tussen noord en zuid. De pen heeft dark chrome gunmetal hardware en een natuurlijke finish van friction polish!

 

Slimline pen "jeans solo"

Een handgedraaide slimlinpen van spijkerstof Helaas, deze is verkocht en wordt niet meer gemaakt
Deze slimlinpen is gemaakt van gerecyclede spijkerstof en heeft een hardware van matchrome. Het draaien van dit materiaal is erg lastig en zal niet meer worden gemaakt. Op = op dus. Dan heb je een werkelijk unieke pen die veel stof zal doen opwaaien. Detailfoto's zitten onder deze foto.

Slimlinepen "blue jeans"

Een prachtige pennenset van jeansstof.
Deze prachtige set van balpen en vulpotlood is gemaakt van gerecyclede spijkerstof. Middels een speciaal procedé hebben we deze stof weten te verharden tot een compacte massa is die te draaien is. Dat draaien gaat erg lastig, daarom is dit meteen de enige set die gemaakt is. Vostrekt uniek. Kijk vooral naar de andere foto's.  De set wordt geleverd in een luxe pennendoos.

Slimline pen "padoek gold"

Handgemaakte slimlinepen van padoek met goud
Deze handgedraaide slimline pen is gemaakt van de harde houtsoort padoek en heeft een natuurlijke schellak afwerking. De kleur van padoek is aanvankelijk oranje, maar wordt donkerder bruin onder invloed van zonlicht. Detailopnames vindt u onder de foto.

Slimline pen "padoek chrome"

Een handgemaakte slimline pen van padoek met chrome
Deze handgedraaide slimline pen is gemaakt van de harde houtsoort padoek en heeft een natuurlijke schellak afwerking. De kleur van padoek is aanvankelijk oranje, maar wordt donkerder bruin onder invloed van zonlicht. Detailopnames vindt u onder de foto. De hardware is glimmend chrome. 

Slimline pen "padoek black chrome"

Een handgemaakte sline pen van padoek met black chrome
Deze handgedraaide slimline pen is gemaakt van de harde houtsoort padoek en heeft een natuurlijke schellak afwerking. De kleur van padoek is aanvankelijk oranje, maar wordt donkerder bruin onder invloed van zonlicht. Detailopnames vindt u onder de foto. De hardware is black chrome.

Slimline pen "plataan goud)

Een handgedraaide slimline pen van plataan met goud
Deze handgedraaide slimline pen is gemaakt van de harde houtsoort plataan en heeft een natuurlijke schellak afwerking. Plataan is een esdoorn soort en heeft een streepjespatroon op een lichte ondergroend. Deze platanen hebben gestaan op het kerkplein van Meppel.  Detailopnames vindt u onder de foto.

Euro pen "dark rose"

Handgemaakte euro balpen van wengé met gun metal
De euro pennen kenmerken zich door een dikkere pen die steviger aanvoelt dan de normale slimline pennen. Het bovenste deel is dikker dan het onderste waardoor je een stevige "grip" op de pen hebt. Door de donkere houtsoort en het donkere metaal ontstaat een manlijke en stoere pen

Euro pen "shiny rose"

Een handgedraaide euro balpen van wengé met glimmend chrome
De euro pennen kenmerken zich door een dikkere pen die steviger aanvoelt dan de normale slimline pennen. Het bovenste deel is dikker dan het onderste waardoor je een stevige "grip" op de pen hebt. Door de donkere houtsoort en het glimmende chroom ontstaat een stoere pen maar ook chique pen